Wat is de Sustainable Partnership Award?

 

De Sustainable Partnerships Award 2016 is een initiatief van het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift.  Dit netwerk werd in 2015 zelf gecreëerd door Business & Society Belgium en KAURI, de oorspronkelijke organisatoren van de Sustainable Partnerships Award in 2013 en 2014. The Shift wil de transitie naar een duurzamere samenleving en economie helpen verwezenlijken, door co-creatie tussen hun leden en partners te stimuleren. Ze baseren zich hiervoor op de gemeenschappelijke duurzaamheidsagenda van de U.N. Sustainable Development goals, die zelf ook een kader vormt voor structurele samenwerkingen tussen de bedrijfswereld en het maatschappelijk middenveld.

Na de succesvolle edities van 2013 en 2014, lanceerde The Shift dit jaar opnieuw de Sustainable Partnerships Award. Dit met als doel de bestaande samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en middenveldorganisaties in de kijker zetten en een platform bieden voor het smeden van toekomstige partnerships. De prijsuitreiking vond plaats op 24 mei van 17u tot 20u in Brussel. Meer informatie over de winnaars van 2016 vindt u hier terug.

Indien u meer wilt weten over de voorgaande edities in 2013 en 2014,  vindt u hier alle informatie!

Waarom deelnemen?

 • Geef zichtbaarheid aan uw gezamenlijk maatschappelijk engagement. De winnende projecten worden aan het grote publiek voorgesteld tijdens de prijsuitreiking op 24 mei, maar alle deelnemende partnerschappen worden sowieso ook in de kijker gezet via onze communicatiekanalen.
 • Word een bron van inspiratie voor andere organisaties en toekomstige partners.
 • Laat uw inspanningen om maatschappelijke problemen op te lossen evalueren door een gerenommeerde jury en uw peers.
 • Wissel goede praktijken uit met een community van organisaties en individuen die ook rond co-creatie werken.
 • Kom op de prijsuitreiking in contact met talloze andere organisaties en toekomstige partners.

Voor wie?

De Sustainable Partnerships Award beloont inspirerende samenwerkingsverbanden

 • tussen één of meerdere organisaties met winstoogmerk en één of meerdere middenveldorganisaties in België
 • die een antwoord bieden aan een maatschappelijke uitdaging
 • met een meetbare impact, zowel voor de maatschappij als voor de partners zelf (concrete kwalitatieve en/of kwantitatieve resultaten)
 • opgestart tussen 2010 en 2015
 
 • Organisaties met wingstoogmerk: Belgische privébedrijven, semi-publieke bedrijven, business schools, bedrijfsfederaties etc.
 • Vertegenwoordigers vanuit het middenveld: Belgische NGO’s, vzw’s, publieke overheden, academische instellingen etc.

Hoe deelnemen?

Inschrijven voor de Sustainable Partnerships Award 2016 is niet meer mogelijk. Een onafhankelijke multi-stakeholder jury beoordeelde de dossiers en zette de mooiste voorbeelden van co-creatie in de kijker tijdens de prijsuitreiking op 24 mei, u kunt de winnaars LIFE Elia en PermaFungi, samen met alle andere inspirende dossier terug in de brochure die u hier kunt downloaden.

Voor meer info kunt u terecht bij hi@theshift.be of +32 2 503 54 18

 

 

Leer de meest Duurzame Partnerschappen kennen

Ontdek de winnaars van 2016 en alle andere deelnemende projecten tijdens de projecten hier.

Lees meer